Kereta Lutsinar Pun Ada !!

 Selamat Pagi Semua...

Hari tue Afif ada buat entri pasal kapal terbang lutsinar...Sekarang muncul kereta lutsinar pulak..Tanpa membuang masa,jom kita lihat bagaiman rupanya...


Kereta yang digelar "ghost car" adalah dari jenis kereta Pontiac Deluxe Six,kerana kereta ini seluruh bodynya ditutup oleh bahan kaca.

Dibuat pada tahun 1939 oleh General Motors dan perusahaan Kimia Rohm dan Haas dengan sejumlah $25000 dolar dan menjadi kereta lutsinar pertama,yang dibuat di Amerika.

Mobil tersebut satu-satunya yang terbuat dari bahan kaca dan akan segera dilelang. Diperkirakan akan terjual seharga $ 500.000. Berikut ini beberapa fotonya.
Kereta tersebut ialah satu-satunya yang dibuat dari bahan kaca dan akan segera dilelong.Kira2 kereta itu akan terjual dalam harga 500000 dollar.




Entri Kapal terbang Lutsinar

6 comments.. read them below or add one

nohoho =) nohoho =) July 10, 2011
haha...boleh plak gune kace...ini kalo eksiden berkecai ni
zulayha aziz zulayha aziz July 10, 2011
wah..cer buat kete myvi...smart seyh
Terbang Bersamaku Terbang Bersamaku July 10, 2011
wah...biar betul nie..agak2 bile nak jual kat negara kita ek..?
Orang Kampung Orang Kampung July 10, 2011
hihi..
lutsinar tu..
x leh la psngan couple nk buat mksiat.. hihihi
Rohaizam Rosli Rohaizam Rosli August 06, 2011
tkot plak tgk... sbb boleh tgk sampai dalam... kang kalau berasap tuh mmg nmpk giler ahhh~~~

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.