Trick untuk mengekalkan topup RM10

Salam dan selamat malam..
hmm..org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..jom kite tengok camner caranye...








mgkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..
Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..

timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;
                                       
                                            ^^^^
                                            ^^^^
                                            ^^^^
                                            ^^^^
                                            ^^^^
                                            ^^^^ 
                                            ^^^^
                                            ^^^^

"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"
hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..
kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..



credit to Muhammad Syafiq

{ 19 comments.. read them below or add one }

muz muz June 19, 2011
shit...mati2 aku ingat free kredit tadi...hahahaha
hana hana June 19, 2011
hahaha..
dah agak dah...
=D
My Name is Mar My Name is Mar June 19, 2011
Ngek!
Aku pon tertipu..
Siott jek..
shidi shah shidi shah June 19, 2011
ceh, hampeh tol..
memberi harapan palsu..
haha
Ahmad Haziq Azlan Ahmad Haziq Azlan June 19, 2011
ko bab kencing orang memang hebat kan
Famili Ceria Famili Ceria June 19, 2011
hehe...ni melawak saja...:D
hyemynameisrasyid hyemynameisrasyid June 19, 2011
haha.,padan!
ni pon spesis2 astro warna free.,

http://sayeponadeblogjgk.blogspot.com/2011/04/alahaicara-cara-nak-tonton-astro-warna.html
syafeeqa syafeeqa June 20, 2011
weyhhh.. muka aku dah excitedd gilaaaaaa dah :)

demmmm terkena di pagi hari = =
ashafanie ashafanie June 20, 2011
Dah agak..betol la msk toilet pon bukan 20sen dah skrang, ambikkk 30 sen tau skg..uhuk
Siti Farah Siti Farah June 23, 2011
ahahahaa...ramai tertipu... :)
nurhamizatulzullraooh nurhamizatulzullraooh July 26, 2011
mana ada mcm 2..dlm dunia ni xada bnda yg pcuma smua kena byr..nk p tandas pun kena 20 sen ni kan plak nk tpup..nk dpt bonus pun kena tpup dulu bru dpt
Zul Fattah Zul Fattah August 15, 2011
trik lapok la..cam hampeh trik ni..
AnonymousAnonymous October 08, 2011
bute2 aq ingatkan btol ase nak nangis T-T,ingatkan kalo dpt topup cmtu le la aq gayot ngn awek aq smpai sebulan hahaha hampaaaaa.... T_T
Ahmad Syarif Ahmad Syarif October 10, 2011
adeeehhh.
aku ingatkan btol2 la tadi.
AnonymousAnonymous October 11, 2011
nak letak dlm blog kite plk blh x? nnti bg kredit.

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.